Viimeinen Milanossa viettämämme päivä käynnistyi paluumatkan valmistelulla. Kävelimme hotellin viereiselle päärautatieasemalle katselemaan huomiselle valmiiksi lentokenttäbussien lähtöpaikan ja varmistamassa vielä niiden aikataulut. Busseja kulkee 20 minuutin välein, joten mihinkään erityiseen aikaan ei sinne asemalle tarvitse yrittää. Riittää, että menemme sinne tarpeeksi aikaisin (esim. 3 tuntia ennen lennon lähtöä). Juhlistimme bussikuljetuksen selviämistä juomalla aseman pystybaarissa aamucappuccinot, jonka jälkeen jatkoimme matkaa taas kerran kohti kaupungin keskustaa.
| Rengasliike Milanossa: auto vain parkkiin tien laitaan, neljällä hallitunkilla ilmaan ja uutta kumia alle. Eikä haittaa, vaikka renkaanvaihtaja joutuisikin työskentelemään keskellä kapeaa katua. |
| Katunäkymää keskustan tuntumassa |
| Moottoripyöriä Milanossa taitaa olla enemmän kuin autoja |
| Santo Stefanon kirkko. Kahdesta vierekkäisestä kirkosta päätimme pistäytyä tässä... ja nyt jälkikäteen huomasimme, että se toinen kirkko olisi ollut luilla ja pääkalloilla koristeltu. No, hieno oli tämäkin vanha rakennus. |
Parin tunnin ristiin-rastiin tallustelun jälkeen aloimme etsiä itsellemme lounasta varten pizzeriaa. Kaksi ensimmäistä kokeilemaamme kuppilaa olivat sen verran täynnä ja kiireisiä, että päätimme jatkaa etsintäämme eteenpäin. Kolmannessa paikassa meidät ohjattiin täpötäyden ravintolasalin keskellä olevaan pöytään. Teimme tilauksemme ja saimme viinikannun pöytään. Tämän jälkeen meillä olikin hetki aikaa ottaa oppia paikallisten ihmisten ruokatavoista. Havaintoja:
1. Suosituin ruokajuoma pizzan kanssa on olut. Muita suosikkeja ovat kokis sekä valkoviini jäillä.
2. Pizza leikataan veitsellä suuriksi paloiksi, jotka taitellaan kaksinkerroin ja syödään käsin.
3. Pizza voidaan omatoimisesti jakaa useammalle ruokailijalle, varsinkin jos on syöty alkupaloja.
4. Grappaa lorautellaan kahvin (espresso) sekaan. Kahvin loputtua kuppi voidaan vielä huuhdella grapalla.
5. Tässä ravintolassa tarjoilija päättelee milloin ruokailu on ohi ja tuo laskun pöytään pyytämättä. Lasku maksetaan kassalle lähtiessä.
1. Suosituin ruokajuoma pizzan kanssa on olut. Muita suosikkeja ovat kokis sekä valkoviini jäillä.
2. Pizza leikataan veitsellä suuriksi paloiksi, jotka taitellaan kaksinkerroin ja syödään käsin.
3. Pizza voidaan omatoimisesti jakaa useammalle ruokailijalle, varsinkin jos on syöty alkupaloja.
4. Grappaa lorautellaan kahvin (espresso) sekaan. Kahvin loputtua kuppi voidaan vielä huuhdella grapalla.
5. Tässä ravintolassa tarjoilija päättelee milloin ruokailu on ohi ja tuo laskun pöytään pyytämättä. Lasku maksetaan kassalle lähtiessä.
Lähes oikeaoppisen pizzahetkemme jälkeen kävelimme katedraaliaukiolle katselemaan millainen meininki siellä olisi tällä kertaa. Koska sää oli mitä parhain, oli myös aukio tupaten täynnä ihmisiä. Yhdellä reunalla aukiota esittelivät Italian eri viranomaiset uutta ja vanhaa kuljetuskalustoaan. Katselimme ja kuvasimme hetken poliisiautoja, minkä jälkeen oikaisimme torin reunaa pitkin muutaman korttelin päässä sijaitsevaan fnac-kirjakauppaan.
| Lynx suoraan Rovaniemeltä? |
| Vanhempaa autokalustoa: Alfa Romeo |
| Ja vähän uudempaa mallia: Lotus Evora S, jonka huippunopeus on vaatimattomat 300 km/h |
| Moottoripyöriä ikäjärjestyksessä |
| Uudempaa kalustoa tämäkin auto tai mopo tai mikälie |
Neljän kerroksen ja muutaman sadan hyllymetrin jälkeen aloimmekin sitten olla jo valmiit palailemaan takaisin hotellillemme. Hotellilla muistimme vielä tehdä check-in:in seuraavan päivän lennoille. Niin se vaan tämäkin reissu alkaa lähetä loppuaan.
No mitäpä Milanosta jäi käteen?
Nähtävää täällä ei ole kovinkaan paljon. Eli jos sinua kiinnostaa homeisten kivien ihmettely tai haluat nähdä kauniita maisemia, tämä on sinulle väärä paikka. Sen sijaan jos tykkäät shoppailusta, vaatteista ja muodista, ja erityisesti jos sinulla sattuu olemaan vaikka 100 000 € ylimääräistä rahaa, tämä on aivan loistava paikka sinulle.
Meissä itsessämme taitaa olla enemmän tuota homeisten kivien tutkijoiden vikaa.
Nähtävää täällä ei ole kovinkaan paljon. Eli jos sinua kiinnostaa homeisten kivien ihmettely tai haluat nähdä kauniita maisemia, tämä on sinulle väärä paikka. Sen sijaan jos tykkäät shoppailusta, vaatteista ja muodista, ja erityisesti jos sinulla sattuu olemaan vaikka 100 000 € ylimääräistä rahaa, tämä on aivan loistava paikka sinulle.
Meissä itsessämme taitaa olla enemmän tuota homeisten kivien tutkijoiden vikaa.
"2. Pizza leikataan veitsellä suuriksi paloiksi, jotka taitellaan kaksinkerroin ja syödään käsin."
VastaaPoistaOnko niitä muitakin tyylejä?