12.3.2010

Château Topolcianskya koulun asuntolassa

Tsekeissä viettämämme lyhyen ajan ja maksamme rajallisen suorituskyvyn takia jätimme Tsekkien Moravian alueen viinit suosiolla maistamatta. Olut- ja viinimaailmojen rajalla sijaitsee Slovakia, jonka viinituotantoa ei kannata sivuuttaa fysiologisten rajoitteiden takia. Slovakialainen olut on monessa suhteessa lähellä suomalaista lager-tuotantoa, joten senkin takia rajallinen maistelukapasiteetti kannattaa kohdistaa viiniosastolle.

Paikallisesta Billasta koriimme hypähti slovakialainen Château Topolciansky -vuosikertapunkku. Viini on uuden maailman tyyliin yhden lajikkeen viini. Henkilökohtaisten mielymysten vuoksi arpa suosi tällä(kin) kertaa Cabernet Sauvignonia.

Väriltään viini on tumma ja nuorekkaan sinipunainen, tuoksusta löytyy selvä cabernetin herukkainen olemus. Väriinsä nähden viinin maku on yllättävänkin kevyen oloinen ja mehumainen; ensimaistamalla jopa epäilimme, että olisimme onnistuneet ottamaan mukaamme alkoholittoman vaihtoehdon. Viini toimii hyvin patongin ja pikkusuolaisen iltapalan kanssa. Arpaonni osui siis oikeaan tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti